Pollys syskon!

Jag fick en kommentar på ett inlägg av ägaren till Pollys syskon! Jättekul! Har mailat dig nu Mina :)

När vi var iväg till Helsingborg för att kika på valpar var det ju hur många som helst! Det var 2 syskon som fått valpar någon dag efter varann! Totalt var det 17 valpar tror jag! Så nu finns ju dessa utspridda i landet och vore jättekul att få kontakt med dom. Pollys helsyskon kommer iallafall hamna hos Zlatan! Inte illa va?

Så om ni nu skulle ha en fralla som är runt 10 veckor och som kommer ifrån Shibaz´s kennel så skriv gärna en rad och lämna blogg/mailadress så jag kan få tag i er :)


Helvetesnatten

Nyårsafton och smällareländet

SKK fortsätter kampen mot ohejdat smällande och hoppas att dess medlemmar och andra djurvänner också engagerar sig för att stoppa detta onödiga lidande för våra hundar.

Bild laddas...
NYÅR - HUNDARNAS HELVETESAFTON | Nu skall ett nytt år vakats in och som vanligt kommer det att ackompanjeras av smällar och färgglada explosioner på himlen. Nyårsraketerna som är tänkta att ge en festlig inramning till firandet, är för hundar och hundägare en enda lång pina.

Tänk vad härlig - och lugn - nyårsnatten skulle kunna vara... [Fotografier från PhotoDisc Inc.]
Bild laddas...

SKK KÄMPAR MOT OHEJDAT SMÄLLANDE

Nyår - hundens helvetesafton

Nu ska ett nytt år vakas in och som vanligt kommer det att ackompanjeras av smällar och färgglada explosioner på himlen. Nyårsraketerna ska ge en festlig inramning till firandet men för hundar och hundägare innebär smällandet en lång pina.

Förbud mot så kallade smällare infördes redan år 2000 men i stället saluförs raketer med smällarens ljudeffekter – vilket dessvärre fortfarande är lagligt. Problemen kvarstår alltså för åtminstone en tredjedel av landets hundar och deras familjer.

Det innebär…

Det innebär att många hundar inte kan komma ut och rastas ordentligt under långa perioder, eftersom hundägaren inte vet när en smällare kan komma att fyras av.
Det innebär att många hundar ligger under möblerna i timtal, darrande av rädsla, och vägrar komma fram.
Det innebär att deras familjer inte kan fira en normal nyårshelg, eftersom de måste stänga in sig i sina hem med fördragna gardiner, ha högljudd musik på för att stänga ute ljudet, stoppa bomull i öronen på sin hund och oroa sig för sin hunds välbefinnande.
Det innebär att många av de här hundarna måste drogas med psykofarmaka vid nyår, påsk och valborg för att de plågas så!

Ta lärdom av Norge

Svenska Kennelklubben (SKK) hoppas att regeringen kan ta lärdom av Norge som har en betydligt restriktivare lagstiftning vad gäller fyrverkerier. I Norge har man till exempel helt förbjudit raketer på pinne samt begränsat tiden för övriga fyrverkerier till klockan 18–02 på nyårsafton. Resultatet blev 80 procent färre ögonskador och att inte en enda brand orsakades av fyrverkerier.

Med tanke på att fyrverkeripjäser allvarligt skadar cirka 300 personer i Sverige årligen, de flesta barn och ungdomar, så är det ett resultat att sträva efter – även om man inte bryr sig om hundarna och hundägarna.

Följ reglerna till att börja med

Från regeringens sida händer i stort sett ingenting. Svenska Kennelklubben uppvaktade försvarsminister Sten Tolgfors så sent som i maj i år, men han gav inga löften om förbättringar. Vi kräver att de lagar och regler som redan finns också efterlevs, till att börja med. Regelverken säger till exempel att:

  • Barn och ungdomar under 18 år får inte köpa eller använda fyrverkerier. Att köpa fyrverkerier till en person under 18 år är jämställt med att langa alkohol.
  • Pyrotekniska varor får inte användas utan tillstånd från polismyndigheten, om användningen innebär risk för skada eller olägenhet för person eller egendom (hundar räknas i det här fallet som egendom).
  • Att utsätta djur för fyrverkerier är oförenligt med bland annat djurskyddslagen, som säger att djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande.

SKK fortsätter kampen mot ohejdat smällande och hoppas att våra medlemmar och andra djurvänner också engagerar sig för att stoppa detta onödiga lidande för våra hundar. Kontakta ansvariga personer i regeringen och gör din röst hörd!

 

Hundsport.se


Hundmassage

Hur ser ni på hundmassage och stretching?

Jag har gått introkurs och steg ett i hundmassage på axelsons massage school och planerar att läsa steg 2 i vår! Jag har haft ett rätt långt uppehåll sen sist men ska sätta fart och göra min paktik nu på ett 30-tal hundar tills nästa kurs blir i April! Det ska bli väldigt spännande att göra proven, både det teoretiska och det praktiska. Men för att fixa det behövs ju att jag studerar så dags att ta fram papperna med muskler och ben på latin och damma av mina kunskaper! Min jack russel älskar massage och tyvärr har jag varit fruktansvärt dålig på att ge honom det, han är en sådan som behöver det efterson han ofta är väldigt spänd och han blir en lugnare hund om han får regelbunden massage!
Bild: axelsons massage

Bild: google
Brukar ni massera era hundar?

Hundfoder?

Foderfrågetecken!

Det här med foder är ett hett ämne och det finns massa olika svar och riktmärken. Vi har ikväll suttit och kollat lite innehåll i olika foder. Det är inte jättestor skillnad på vissa. Vad ska man egentligen kolla efter? Vad är bra/dåligt? Tillsatser, proteinhalt, fosfor? Djungel!

Någon som är lite kunnig?

Lika bra att börja snusa istället!


Bild: http://stronglove.blogg.se

Hunddagis

Har ni haft er hund på hunddagis någon gång?
Jag hade min förra hund på ett litet hunddagis vid Arlanda då jag bodde i Sigtuna och jobbade i Upplands Väsby. Min Goliat hade jag på hunddagis för några år sedan. Det var ett helt nyöppnat dagis här i uppsala med jättetrevlig personal och fint dagis som låg perfekt till för mig då jag åkte förbi till och från jobbet. Dom var jätteflexibla med tider och hade även nattis! Kolla in dagiset HÄR! Det rekomenderas startkt av mig om du bor i Uppsala och letar dagisplats till din hund!


Bild: Google
Julen så gott som över!

Hos oss har både människor och hundar varit slöa i 2 dagar så imorgon är det dags att sätta igång igen, då ger vi oss ut i skidspåret jag och Golle! Om det är spårat dvs...

Blev lite bilder på mina djur i går iallafall!

Hur har er jul varit hittills?


Nya trick

Nu var det ett tag sedan jag lärde golle ett nytt trick! Har ju hämnat valp och jobbat en vecka nu. men nu är det dags att lära in något nytt. Jag har funderat lkite grann på vad man skulle kunna lära honom för smart denna gång. Han har ju bl.a fått lära sig stänga diskmaskinsluckan, hoppa på lyktstolpar, släcka lampan (på en knapp på golvet), rulla runt.

Nya tricket får bli: Slalom

Då kan jag vara inomhus vilket passar bra i denna kyla!

Jag brukar nöta och nöta in nya saker, känns helt omöjligt i början men en helt plötsligt så kan Goliat det bara! Han är ju en smart hund egentligen :)


Välja ras!

Innan vi skaffade Polly och innan vi bestämde oss för att skaffa en fransk bulldog så pratade vi lite om mops också. Vi visste undefär vilken typ av hund vi ville ha men föll tillslut för frallan!

Om ni är nyfikna på mopsar så skulle jag vilja rekomendera er att titta in på Daniellas hemsida! Hon har 4 st mopsar som är hur fina som helst! Titta in HÄR!


Bild lånad från Danielas facebook!
Hur gjorde ni när ni valde ras?


Rumsren?

Vi kämpar för att nu få lilla Polly 9 veckor rumsren så fort som möjligt. Jag vill ju berätta att vi har mycket emot oss, haha! Vi bor 3 trappor upp utan hiss, det är över -20 ute just nu. Men vi kämpar på! Springer i trapporna, tvingar lilla Polly kissa ute. Vi vill inte skjuta upp detta med rumsrenheten, det måste ske på en gång trots allt!

Hur har ni gjort med era hundar för att få dem rumsrena på bästa sätt?Mörkrädda hundar?

Att människor är mörkrädda vet vi. Jag tycker allt är lite otäckare om natten när det är mörkt. Det kommer fram skummisar lite här och var, man tror att någon smyger omkring där ute... eller något!

Hur är det med hundarna? Jag har hört många säga att deras hundar är mörkrädda. Hur är deras syn om natten? Är de verkligen rädda för mörkret? Kan de vara så att de blir rädda för att matte/husse känner sig osäker i mörkret?

känner dom skillnad vid ljus och mörker?


Trötta djur,

Min lilla fralla ligger i soffan och snarkar. Min fina jack russel ligger 10 cm ifrån och sover han med. Lugn och ro i flocken. Det har varit mycket bus annars idag så då måste ju ny energi samlas under sömn!

De dagar då man varit ute fler timmar i skogen med sällskap och massa aktivitet, då min Golle springer in i sitt skåp och lägger sig för att sova direkt då vi kommer hem, då känner man sig så nöjd. Hundar nöjda, människor nöjda!

Brukar ni ge er ut själva eller tillsammans med någon för att ha heldagar med hudar, fika och mys? Om inte kan jag verkligen rekomendera att ta med en termos kaffe, lite ostmackor, någo att sitta på och bra kläder! Ut och ha det skönt, tänk inte på tiden och alla måsten. Det är balsam för själen och hjälper verkligen att få ihop ny energi!Ceasar Millan 12/5 Hovet i stockholm!

Yeees!

Jag med min flock ska se Ceasar Millan!
Längtar längtar längtar!Vad tycker ni om mannen som talar med hundar?

Nyår, ingen bra tid för hundarna!

Det närmar sig även nyår viket vi blev påminda om nyss...

En bit in på promenaden börjar det skjutas fyrverkerier väldigt nära oss. Jag hade Golle lös för att kasta lite pinne till honom i snön.  Jag var inte alls beredd på fyrverkerisalvan och inte Golle heller. Han blev rädd och ville helst bara springa allt vad han hade åt andra hållet! Som tur var kunde jag få lite kontakt med honom så att jag kunde fånga in honom! Några sekunder senare möter vi en skärrad hund med kopplet släpande efter. Jag försökte fånga in honom men han var så uppstressad så det gick inte. Lite senare mötte vi en äldre dam som sprang och letade efter sin hund, hon hade tappat kopplet. Det verkade som hunden sprungit hemåt iallafall så jag hoppas hon hittade sin hund och att han var ok!

Så nu blir det koppelpromenader tills efter nyår för oss.

Kan vara bra att tänka på i dessa tider!Julklappar till hunden?


Det är ju mindre än en vecka kvar till jul! Så nu är frågan:

Köper ni julklappar till era hundar?

Våra har alltid fått paket! Oftast ett ben som luktar gott som dom kan öppna själva! Jag har ännu inte köpt hundarnas klappar men ska nog hinna med det i morgon! Men vad ska jag lägga i? Grisöra? Knorr? Märgben? Levergodis? Vad köper man för julklapp till 8 veckors valpen?Bild: Google

Låt mig presentera Polly!

Shi-Baz's Sweet Polly

Välkommen hem fina Polly!
I tisdags blev vi med valp. Vår lilla sockersöta tik på 8 veckor.
Hennes pappa är: Shi-Baz's Peanut
Hennes mamma är: Shi-Baz's Show MeVi har nu en hel del jobb framför oss och Golle är inte så jätteförtjust i att fått en lillayster
som tassar runt i lägenheten :) Men hon är här för att stanna och det känns jättespännande
att vi bestämde oss för denna ras då jag hört mycket positivt om den.

Polly verkar än så länge vara en tuff tjej!

Så nu vet nu varör jag varit dålig på att uppdatera på sistone! :)
Nu blir det bättring!

Stockholms hundmässa 2010

Ska ni dit?

Jag kommer tyvärr inte kunna ta mig dig detta år heller!
Annars är det ett perfekt tillfälle att kolla på hundar i alla olika raser, att shoppa roliga hundsaker,
träffa andra hundmänniskor, se snygga hundar ställas ut!

Kika in länken för program och annat kul!
Till Hundmässan
För kallt för att rasta hunden?

Blir du överraskad när vintern kommer? Inte jag så speciellt! Jag vet ju att den kommer komma, det gör den ju varje år.

Det som gör mig upprörd är att vissa hundägare inte går ut med sina hundar då det är minusgrader... Varför? Hunden tycker det är kallt... Jag undrar då om det är ägaren som kan vara lite bekväm av sig. Om man faktiskt varje gång tvingade hunden att vara ute lite så skulle den snart förstå att den måste ut för att göra sina behov. Vet att vissa hellre låter hunden göra sina behov inomhus bara för att den ska slippa gå ut! VA?! Klä på hunden en ordentlig jacka och skor också då för den delen om det ska vara så och ta ut hunden! Jag skulle allrig låta mina djur bajsa inne på golvet för att det var snö ute!

Har ni annars funderat på att byta ut hunden mot en katt??
Surrr

Jag älskar ju humlor, hittade denna, hehe. Söt va?!Kan man inte få ha en riktig humla kan man ju klä vovven till en geting :P

Hundraser

I Sverige finns det enligt SKK 295 olika hundraser.
I världen finns ca 450 olika hundraser.

Det finns cirka 800 000 hundar i Sverige varav drygt 500 000 är registrerade hos Svenska Kennelklubben.
Dessa är fördelade på cirka 600 000 hushåll.
Hur valde du ras??Hittehund

Har ni någon gång övervägt att ta hand om en hund från ett hundstall? En utlänning, hittehund eller misskött hund?
Jag har tänkt på det många gånger. Helst skulle jag vilja ha ett jättestort hus med massa tomt, samt kunna vara hemma hela dagarna, för att kunna ta hund om massa hundar! De man ser på blocket som vid året säljs vidare pga tidsbrist. De som skänks bort till bra hem för att familjen blivit allergisk...

Mina föräldrar har en spansk gatuhund. Linus heter han och är världens underbaraste sötnos!
Hundliv

Då börjar helgen komma till sitt slut! Hoppas ni haft en bra helg och att era hundar är nöjda!
Jag ser fram emot Luciapromenaden på Måndag. Vi blir inte så många vad det verkar men vad gör det? :)
Trist att inte fler vill hänga på!

PLATS: UPPSALA-CENTRALSTATIONEN
TID: 17.00

Promenad som avslutas med fika!

Man har alltid omgett sig med massa djur, underbart va?Hur många hundar skulle ni vilja ha?

Hundaktivering

De veckor jag jobbar natt får jag såklart dåligt samveta för att stimuleringen av hund blir sämre. Jag har dock turen att ha en sambo som tar ansvar för Goliat dessa veckor.

Vad jobbar ni med och hur gör ni med hunden?


Ikväll på sista promenaden skulle jag allafall aktivera lilla hundhjärnan lite så det inte bara blir motion för benen:) Jag använde mig av lite godis och sedan visade jag Golle att det fanns gottis:) På en gång försöker han förtjäna en godis. Då sa jag "stolpen". Vi stod rätt nära en lyktstolpe. Jag pekar på den och säger stolpe igen. Han hoppar upp med framtassarna på den och blir då belönad. I slutet av promenaden kan jag stå på flera meters avstånd och säga "stolpen" och han springer fram och sätter framtassarna på den för att sedan trava tillbaka för sin förtjänade godis. Lite kul i kvällsmörkret :)

Han har vanan inne att peta saker med framtassarna, han stänger diskmaskinsluckan hemma och skåpluckor. Jag ska försöka lära honom tända lampan (knapp på golvet) och putta igen luckor med nosen :)

Fick en jättebra idé om en inomhusaktivering på en blogg. Hon hade fyllt petflaskor med vatten och ställt på golvet. Hundarna fick sedan gå slalom! Smart!


Bil: Google

Luciapromenad!

Luciapromenad i Uppsala 13/12

Det finns ett evenemang på facebook med inbjudningar till Luciapromenad med hundarna.
Vi ses klockan 17 på centralen i Uppsala och går en gemensam promenad genom stan.
Då vi har turen att få ha våra älskade 4 benta inne i St Per gallerian tänkte jag att om vi inte blir TOK många kan ta en gemensam fika där=D
VÄRME där med=D
Glöm inte att pynta hundarna med någe juligt, vad som helst;)

Om man ska delta i detta är de då bra att ha en hund som kan slappna av inne på fiket och inte blir illa berörd av att vara bland folk osv - juletider ni vet... Mycke folk ute.

Maila eller skriv en kommentar om du vill vara med!

Detta annordnas av Lina


Jag och lilla Goliat kommer vara på plats!Kanal 3 på Lördag!

God kväll!

Såg på reklamen på kanal 3 att det är lite klassiska hundfilmer på Lördag! Bland annat Beethoven. Jag älskade den när jag var liten! Han är ju så söt som valp. En St bernadsvalp som man kan bära i famnen en liten period, sedan blir han så stor och fin!

Kommer ni ihåg valptiden väl?

Jag kommer ihåg Goliats men har nog förträngt en hel del :)
Tur att det finns kameror så man kan föreviga den korta intensiva valptiden!

Har ni några minnen från valptiden som ni inte glömmer?


bild: GoogleJulfirande med hund!

Julen närmar sig med stormsteg, hur firar ni jul, hur mycket är hundarna involverade? Får dom julklappar?
Detta kommer bli en jul för oss med nya fyrfota familjemedlemmar, jag tror den kommer bli helt fantastisk!
Vill man kan man pryda hunden med en tomteluva :) Finns att beställa på www.hundliv.se , 69:- för en luva i storlek small.

Eller kanske en minijulstrumpa att lägga klapparna i. Till dig själv eller hunden!
49:-
  

Min kille fick testköra sitt årliga jultäcke idag!
Det kommer alltid vara lite för stort men vad gör väl det? :)Låt mig presentera Goliat!

Detta är Goliat som i stamtavlan heter Rojgårds Abbe. Han är 3 ½ år gammal, hans mamma heter Solgläntans Cluriga Clara och pappa heter General neo of russellgården.Jag hämtade hem Goliat när han var 8 veckor gammal. Lycklig över min första alldeles egna valp. Tanken var ganska tidigt att jag skulle kastrera honom men uppfödaren ville att han skulle ställas ut först. Eftersom hon inte hade registrerat valparna i SKK utan i JRTC som är för jack russlar så blev det utställning enbart med russlar. Första utställningen var jag inte med på men Goliat kom 3a! Av 4a valpar, haha! På den andra utställningen gick vi inte vidare och jag insåg hur alla jack russlar var avlade. Inte var det på trevligt beteende iallafall. Dom morrade och villa mest äta upp domaren. Goliat fick inte så bra kritik, inte jättedålig men nog för att jag kunde knipsa honom med gott samvete.

Goliat har många smeknamn, Golle, Gulle, Gollum, Mulkil, Gulke, Gulleman.. ja kärt barn har många namn.

Han är en rätt osäker kille som är lättlärd, han gillar andra hundar, bättre en nya människor. Jag har gått valpkurs och vardagslydnad. De problem jag upplevt får ofta samma svar: Det är ju en jack russel du har, dom är så! Det har varit ett otroligt jobb som aldrig kommer sluta. Han kräver mycket men man får såklart så mycket tillbaka! Han är vårt hjärta!


Hundtricket!

Tror ni att hundtricket fungerar?

Jag märker bara när jag är ute med min lilla, lite lätt argsinta,  jack russel på stan att folk tittar, ler och ibland säger : Vad fin han är! Men tydligen är jack russel för det mesta i ögonafallande för äldre personer, i synnerhet pensionärsdamer! Dessa vill ibland klappa min lilla gulliga russel. Då han inte är så kärvänlig och gärna morrar till främmande så kan hända att de snart inte tycker att han är lika gullig längre. Jag tycker att det är lite kul!

Vilka sorters människor drar er hund till sig?


Har du en hund du vill ska träna dra i vinter?

Träna drag i vinter?

Är du intresserad av att träna hunden att dra däck i vinter? Här får du reda på hur du kan träna med din hund oavsett storlek och ras.

Alla vi kan behöva lite tips ibland på hur man kan träna hundarna under vintern. Här finner du lite information hur du kan träna med din hund, det spelar ingen roll hur stor eller liten hund du har.

 

Jag själv, Emma, har tre stycken Alaskan Huskys och en schäfer. När jag skaffade min hane(första husky) var dragträning ganska nytt, man kan säga att jag visste nästan ingenting. Men nu har åren gått och jag har fått mig erfarenhet som jag gärna vill dela med mig till er andra.

 

Börja från steg ett?

Jag började med att införskaffa mig ett tomt bildäck, sådana kan man hitta på de flesta bensinmackar och är ofta gratis. Finns flertalet stationer som med glädje ger bort tomma däck.
Har du en mindre hund så kanske du kan hitta ett gammalt däck till skottkärra. Har du mellanstor hund så kan man ta ett gammalt däck ifrån en fyrhjuling.

Du kanske tycker att däcket känns lätt? Ingen fara, för när snön har kommit så kommer däcket att fyllas med snö och blir tyngre.

När du har hittat ett tomt däck behöver du en stålvajerlina alternativt ett slitstarkt rep. För att fästa linan eller repet på ett bra sätt som gör att det inte slits sönder så snabbt så ska du ta och borra/skära ett hål i däcket på den

 

Hålet skall ej vara så stort, men så du får in vajern eller repet, glöm inte att göra ett "stopp" inne i däcket på vajern eller linan så att den inte glider ur hålet. I ena änden på vajern/linan så behöver du en ögla för att fästa ytterligare en lina med karbinhake/bgbhaken i. Det kan vara ett koppel eller vad som helst, bara även det är slittåligt.

Anledningen till att det blir ett långt avstånd ifrån däcket och hunden är för att vissa hundar kan tycka det är obehagligt att någonting släpar efter. Hunden brukar oftast vänja sig vid ljudet efter lite träning.
Min hane tyckte i början det var obehagligt, men jag lät honom nosa, smaka och leka med däcket och därefter när dragträningen skulle sätta igång så gick det bra.

Men vad ska jag använda för sele?

När du skall börja och låta din hund dra så skall du ALDRIG låta hunden dra någonting tungt i halsbandet, då riskerar du att hunden skadar nacken och allvarliga skador uppstår.

En bra nybörjar sele som även jag använde var en Björkissele, dom finns att köpa på utvalda ställen för ca 250:-.
Dom är lätta att trä på hunden och ta av hunden, går att tvätta i maskin.Min hund har redan bra med muskler.

Om din hund redan har bra kondition och en bra muskelmassa så kan även du besöka en bensinmack och få ta ett däck med fälg. Eftersom fälgen väger en del så blir det också snö inuti, det gör att det blir extra tungt för hunden och den får jobba mer.

Då gör du samma som med ett däck utan fälg.
Men det kan vara lite svårt att få fast vajern/linan i däcket om man inte har någon eller kanske klarar av det själv att ta av fälgen för att fästa och sedan sätta fälgen på plats inuti däcket. Vill man inte göra denna procedur så kan man fästa vajern eller linan i fälgen.

Om du inte har en hund som går fot utan koppel så fäster du bara kopplet i halsbandet och beger dig ut på promenad.

ATT TÄNKA PÅ!

Otränade hundar skall till början inte jobba för hårt, då ökar riskerna för att hunden blir skadad. Ta det alltså lungt till en början och öka sedan med tiden. Man kan tex gå 10-15 minuter första gångerna och sedan öka när man märker bättre kondition och muskelmassa hos hunden.
Glöm INTE att värma upp hunden först genom en rask promenad först på 15-20 minuter och sedan efter träningspasset gå en lugnare promenad så hunden får varva ner.


Källa: till texten HÄR
Sista Bilden: Google


Stig på!

Hej och välkomna!
Denna blogg kommer vara en amatörblogg som endast kommer innhålla sådant vi förknippar med hundar!
Våra vänner, våra lurvbollar, våra mardrömmar, våra änglar, våra snuskhumrar. våra familjemedlemmar!
Jag hoppas jag kommer lyckas underhålla er!RSS 2.0