Dammtussar kan vara ett bevis på att någon har gjort någe roligare=)

I detta fall är de så att Sara författaren bakom denna Hunderbara blogg har fullt upp med möten och planering inför den 1 April.
Då någe STORT kommer att bli officiellt=)
Därför hoppar jag Linaa in och skriver några rader för att berätta att Sara mår bra och hon lever men det är mycket nu och vi gör allt för att hon snart ska vara tillbaka;)

Har du ett företag och vill synas maila gärna Sara för mer info, så får vi se om vi kan lösa detta;)
Syns man så finns man!

Mail : [email protected]

Den 26 mars ska Polly på sin första utställning=D
Debuten går av i Sollentuna rackethall, någon som ska dit?
Om inte så kan ni ju planera in en resa dit;)
Jag Lina ska iaf stå längst fram och heja på mina raringar!!!

Ställer ni ut eller har ni kanske gjort de?

/// Linaa vikken pina

Bjuder på en bild på min älskade Luzza


Sova?

Har era hundar en egen sovplats?

Vad sägs om denna?


Denna finns HÄR!Här har vi trasiga tuggade hundbäddar som är väl använda. Men på något sätt tycker jag de är mysiga även fast det kan vara tid att byta ut dem snart...

Löptider

I skivandets stund har vi 3 hundar här hemma. Golle, Polly och vårt extrabarn Luzza. Luzza löper, Golle tyckte hon luktade gott men nu ligger han i soffan och sover. De är alltid tillsammans trots löptider. Golle är kastrerad vilket kanske hjälper till men han bryr sig inte speciellt mycket då hans extrasyskon Luzza och Tilda löper. Vifår se sedan när det är Pollys tur att börja löpa. Var länge sedan jag hade en tik i huset och behövde tänka på sådant. Sambon har lärt sig klä på Luzza sina trosor med ett trosskydd i, haha!

Hur blir era tikar då de löper?
Hur blir era hanhundar då andra tikar i närheten löper?Skk hunddata och utställning

Ibland roar jag mig med att sitta på skk´s hemsida och kikar hunddata.
Lite som släktforskning på hundsidan, intressant!

Lite trist att det inte står mer uppgifter eller att mer registreras :)

Mina vovar har blivit lite mer som syskon nu, de leker, bråkar och sover tillsammans. Polly är den irriterande lillasystern utan respekt för sura morrande storebror.


I mars blir det min och Pollys första utställning, haha, ska bli kul! Kommer antagligen snubbla och bryta tummen :)

Tigga med hundögon

Är era hundar bra på att tigga?

Goliat 4 år tigger massa! Men han är duktig på att sluta när vi säger åt honom. Redan när han hämtades hem som 8 veckors valp höll han på att riskera livet för an kexchoklad! Trodde inte dom kunde tigga så enorm vid så låg ålder? Men det har hållt i sig sedan dess, han blit ju ibland öven belönad för sitt tiggeri och det gör ju inte saken bättre.

Lilla Polly 4 månader känner att något luktar gott, men hon sitter inte och tigger, hon gör ALLT för att ta sig till det goda, hon vill inte vänta!

Min mammas förra hund Frasse tiggde ALDRIG, direkt från början fick han aldrig något vid bordet, vi använde sällan godis till belöning och han var inte speciellt matglad. Vid flera tillfällen när besökare försökte smyga åt honom mat vid bordet tog han inte emot det! Han kunde ligga i en ring av frolic på hundkursen utan att bry sig medans de andra var till sig av hunger :) Underbara hund!


PUSSA INTE HUNDEN!SVA: Pussa inte hunden

Pussa inte hunden och tvätta händerna sedan du klappat den. Den rekommendationen ger Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) hundägare i områden där parasiten dvärgbandmask hittats.

Det första fyndet av parasiten i landet, hos en räv i Uddevallatrakten, reser nya frågor för just hundägare eftersom hundar kan överföra smitta till människa, utan att själva bli sjuka.
Hundar bör hållas kopplade och hundbajspåsar läggas i kärl för brännbart avfall.

 

Artikel i unt: http://www.unt.se/sverige/sva-pussa-inte-hunden-1248688.aspx


Kylan kom tillbaka...

Med tanke på förra inlägget slog det mig just att nä våren kikar fram så kommer våra hem fyllas med blöthundslukt, frus och annat otrevligt! men vad gör väl det? Fram med snabeldraken och handdukarna!

Idag var det jättekallt på morgonen! Men som vanligt så måste ju hundarna ut för att göra det de ska, lillan är väldigt duktig, I början ville hon inte vara ute ALLS!

Vad tycker era hundar om kylan? Märker ni att de fryser eller är de lika glada ändå?
Vad har er hund för päls?

Hur sköter ni kalufsen på era 4 fotingar?

Själv gör jag ingenting utom att badar någon gång ibland och om det skulle vara hemskt mycket hårlossning vid fällning drar jag bort lös päls med en gummihandske! Enkelt enkelt! Kan tänka mig att vissa av er lägger mycket mer tid på pälsvård än vad jag gör :)Bilder: google

Fortsättning korrigering med namn!

I mina kommentarer fick jag några svar angående tonläget vid tillsägning av hunden. Ja men visst är det så! Utan att jag tänkte på det när jag skrev så blir jag ju mer barsk när det är ett nej som ska fram och en glad lockande röst när det är positivt. Även fast jag är försiktig att använda namnet vid negativa händelser så går det ju att skilja hundarna åt med namn och olika tonlägen!

Smarta ni är! Jag tänkte inte så långt, tack! :)


Hundens namn vid korrigering?

Hundens namn ska ju vara något positivt att använda som vid inkallning. Alltså är jag försiktig att använda hundens namn då man ska tala om för hunden att den gör fel. Jag använder iallafall den metoden att jag berömmer då hunden gör rätt och säger nej vid oönskat beteende. Jag vill inte använda hundens namn vid negativa händelser då det ska förbli positivt.

Hur gör man då när man är ute med fler hundar och inte vill använda en viss hunds namn när den gör något oönskat och man bara vill använda rösten?
Säger jag nej kan det ju vara så att alla hundar tar åt sig?
Tips?

Tandlossning och gemensamma promenader

Lillan har nu blivit över 4 månader och hennes tänder börjar bytas ut till stora fina vita tänder. 2 småå rackare har vi hittat, nu ser hon ut såhär i gapet!
Idag var det hundpromenad på stan! Lina annordnar ofta dessa promnader men väldigt få engagerar sig i att verkligen komma. Sist var en ursäkt att det inte var på en helgdag, idag var det söndag men vi slutade på 5 personer ändå. Jag tycker detär en jättekul grej att samlas ett het gäng och socialträna på stan. De flesta verkar positiva till detta men dyker aldrig upp. Beror det på att det är vinter och folk inte går ut med sina djur eller att de helst går ensamma?

Vad tycker du? Skulle du vilja träffas ett helt gäng och socialträna hunden med andra hundar och bland folk på stan?

Jag ber om ursäkt..

..för dålig uppdatering. Jag har stora saker på gång som om allt går som det ska kommer komma upp här!
Så länge uppdaterar jag så gott jag kan :)

Såhär ser det ut hemma hos oss när solen skiner
Vad tycker era hundar om solen?

Vad vill du ha på dagis?

Om du skulle ha din hund på dagis, vad skulle du ha för önskemål för din hund?

Vad är viktigt för att din hund och du själv ska bli nöjd?
Kunnig personal,  promenader, psykisk aktivering, vila, rutiner, renlighet, gos?
Bilder googleHjälp hemlösa hundar på Alla hjärtans dag!

Köp en valfri vara hos StyleStore.se mellan den 8 – 14 februari, så deltar du i kampanjen ÄLSKA DITT HUSDJUR! och hjälper hemlösa hundar genom att vinsten oavkortat går till att stödja Hundar utan Hems verksamhet.

Hundar utan hem är en ideell förening.
Målet är att uppmärksamma och hjälpa Hundar utan Hem med ett ekonomiskt bidrag för att öka föreningens möjlighet att rädda hundar från avlivning och omplacera dem i kärleksfulla hem. Samtidigt vill vi också att sprida budskapet ”Vi älskar våra husdjur”, vilket syftar till det livslånga engagemang och den oändliga kärlek som det bör röra sig om då man bestämmer sig för att skaffa sig ett husdjur. Stylestore.se startar även en diskussion på sin Facebook fanpage där medlemmar kan berätta sina solskenshistorier om hur de har tagit hand om en hemlös hund.

Vill du läsa mer om hundar utan hem klicka HÄR!


Klicka in dig på stylestore.se HÄR!
De har massvis med accessoarer, hudvård, hårvård make up mm!


Draghunden Linus?

Imorgon börjar min lediga vecka!
UNDERBART!

Då ska jag hämta hem mina föräldrars spanjor för att denna vecka skola in honom som draghund!
Det ska bli väldigt spännande! Han gillar att dra min mamma på sparken så vi får väl se hur detta går, haha!Bild lånad från Min mammas blogg, klicka HÄR för att kika!
När ni skaffade er hund, vad hade ni för visioner, vad skulle hunden fylla för syfte?

Ha en fin start på denna vecka!


Klubbar

Vilka klubbar är ni med i?

Jag är endast med i SKK för tillfället. Jag ska gå med i Franska Bulldogg rasklubben med och jag har  funderingar på att gå med i brukshundklubben.

Vad bör man vara med i, vad rekomenderar ni?


Vilka hundar biter?

Många människor har hört talas om en så kallad "bettlista" som toppas av Golden retriver. Någon svensk sådan lista finns inte, utan det är en amerikansk undersökning som åberopas. Det närmaste en "svensk bettlista" man kan komma är Rikspolisstyrelsens statistik från över anmälda brott med hund. Den ser ut så här:


Rubricering                                                     2005            2006
________________________________________________

Angrepp                                   Sk. "kamphund 140              136
Angrepp                                      Övriga raser 1344            1287
Hund som vapen vid brott                                     9                19
Övrigt, tex bristande tillsyn                                698              862
________________________________________________________
Totalt Antal                                                2191              2304


Källa: BrukshundenUtfodring

Hur ser måltidsrutinerna ut hemma hos er?

Här ser det ut som så att det sitter 2 hungriga hundar nedanför diskbänken på ganska fasta tider. Maten portioneras ut och ställs ner på golvet i 2 skålar. Nu har man 4 hundögon som stirrar stint. Lillan kastar då och då ett öga på maten för att se att den inte springer iväg. När sedan det magiska ordet varsågod sägs kastar de sig fram till skålen och börjar skopa in maten så fort det går. Smask smask. En liten stund senare kikar de på sin bordsgranne för att se om denne är klar. Om så är fallet tittar de på varandra och ger den hemliga signalen. De byter skålar, på vägen hörs ljudliga rapar. Slickar sedan rent rent rent. Alltid är någon smula kar. Sedan är det över!

Golle äter morgon ock kväll medans Polly får ett extra mål mitt på dagen med.


Fransk Bulldogg

URSPRUNGSLAND/HEMLAND: Frankrike
ANVÄNDNINGSOMRÅDE: Sällskapshund, vakthund.
FCI-KLASSIFIKATION: Grupp 9, sektion 11
BAKGRUND/ÄNDAMÅL:Liksom alla doggar härstammar troligtvis även den franka bulldoggen från molosserhundar från den antika grekiska provinsen Epirus och från det romerska kejsardömet, vilka var förfäder till den engelska bulldoggen, samt från s.k. alanohundar (alanerna var ett medeltida nomadfolk) och från franska doggar och dvärgdoggar.
Den franska bulldoggen av idag är troligtvis resultatet av olika korsningar som gjordes av entusiastiska uppfödare i Paris på 1880-talet.
Vid denna tid hölls den franska bulldoggen främst av dem som skötte ruljangsen i Hallarna. Rasen charmade överklassen och artistvärlden med sitt egenartade utseende och sätt och kom snabbt att bli populär. Den första rasklubben bildades 1880 i Paris.
Den första franska bulldoggen registrerades 1885 och den första rasstandarden fastställdes 1898, samma år som den franska kennelklubben erkände rasen fransk bulldogg. Rasen ställdes ut fr.o.m. 1887. Standarden modifierades 1931-32 samt 1948; den omformulerades 1986 av H.F. REANT och R. TRIQUET (publicerad av FCI 1987) samt därefter än en gång 1994 av Franska Bulldoggklubbens styrelse i samarbete med R. TRIQUET.

HELHETSINTRYCK:
Helhetsintrycket är typiskt för en dvärgdogg. Den franska bulldoggen skall vara liten men kraftigt byggd i förhållande till sin storlek. Den skall vara kompakt med samlade proportioner.
Den skall vara korthårig, ansiktet skall vara kort och trubbigt, öronen skall vara upprättstående och svansen skall vara medfött kort. Den franska bulldoggen skall ge intryck av att vara aktiv och intelligent. Den skall vara välmusklad, ha en kompakt kroppsbyggnad och en kraftig benstomme.

UPPFÖRANDE/KARAKTÄR:
Rasen skall vara sällskaplig. glad, lekfull, sportig och vaken. Den är speciellt tillgiven mot sina ägare och mot barn.

PÄLS:
Pälsstruktur: Pälsen skall vara kort, tätt åtliggande, mjuk och glänsande.
Färg:
- enhetligt fawn eller tigrerad pälsfärg, med eller utan begränsade vita fläckar
- vit pälsfärg, med eller utan medelstora till stora fawnfärgade eller tigrerade fläckar.
Alla nyanser av fawn är tillåtna, från ljust beige till rött.
Hos vita hundar, vilka är av utmärkt kvalitet, och som har mycket mörka ögon, svart nostryffel och svarta ögonlockskanter, kan viss avpigmentering i ansiktet undantagsvis tolereras.
STORLEK/VIKT:
Vikten skall inte understiga 8 kg och inte överstiga 14 kg. Hos en hund i god kondition är storleken i proportion till vikten.
FEL:
Varje avvikelse från standarden är fel och skall bedömas i förhållande till graden av avvikelse.
Hundar som har knipta näsborrar och som har överansträngd andning
Läppar som inte framtill sluter an mot varandra
Ljusa ögon
Alltför rikligt halsskinn
Lösa armbågar
Hasor som är för raka eller felställda framåt.
För högt buren, för lång eller onormalt kort svans
Små färgprickar i vit pälsfärg (s.k. ticking)
För lång päls
Dåligt pigment på läpparna
Felaktigt rörelsemönster
ALLVARLIGA FEL:
- När incisiver syns när munnen är stängd
- När tungan syns när munnen är stängd
- Stela frambensrörelser
- Pigmentlösa fläckar i ansiktet.
- Över- eller undervikt
DISKVALIFICERANDE FEL:
- Olikfärgade ögon
- Nostryffel med annan färg än svart
- Kluven läpp
- Hundar hos vilka de nedre incisiverna är placerade innanför de övre incisiverna
- Hundar hos vilka hörntänderna är ständigt synliga när munnen är stängd
- Öron som ej bärs upprättstående
- Kuperade öron, svans eller borttagna sporrar
- Sporrar på bakbenen
- Päls som till färgen är svart och röd, musgrå eller brun.
- Medfödd svanslöshet
Svårt att hitta kläder?

Har man en fransk bulldog eller en mops passar inte vanliga kläder som finns i djuraffären så bra alla gånger.
Jag hittade DENNA sida som säljer tröjor till dessa individer och när man köper en tröja här så stödjer man samtidigt WSPA i deras kamp för djurens rättigheter! Jättebra!


Vad är klickerträning?

Alla klickertränare tränar olika, men vi har alla en gemensam grund att stå på:

  1. Vi använder positiv förstärkning (vi belönar det vi vill ha), utsläckning (det vi inte vill ha får ingen reaktion alls), och i viss del negativt straff (vi tar bort något som hunden vill ha för att stoppa ett beteende, oftast oss själva och chansen till belöning).
    Vi använder INTE det som, något förvirrande, kallas för positivt straff (positivt betyder rent vetenskapligt att något läggs till situationen): vi utsätter inte hunden för obehag i form av hårda ord eller (otrevlig) fysisk hantering.
    De allra flesta använder godis som förstärkare, det är naturligt för hunden att jobba för, det går fort att äta upp, och det är åtråvärt.
  2. Träningen bygger på hundens egeninitiativ. Detta betyder att vi måste få hunden att vilja träna, annars går den och gör något annat. Inte nog med det, vi lockar inte heller med något som hunden vill ha för att få den att göra saker. Hundens jobb är att prova olika beteenden, vårt jobb är att markera och förstärka det beteendet vi vill ha. Alltså: först jobbar hunden, sedan kommer belöningen.
  3. Vi jobbar systematiskt med en betingad förstärkare. En betingad förstärkare är ett ljud / visuellt tecken / beröring som av hunden sammankopplas med att något trevligt följer. Den lilla plastdosan som ger ifrån sig ett klickljud är oftast vårt “weapon of choice”, delfintränare använder visselpipa eftersom den hörs bättre under vatten, akvariefiskar svarar ofta bra på en ljussignal, sköldpaddor kan man knacka på skalet.
  4. Klickerträning bygger på beteendevetenskap. Vi tittar på vad hunden de facto GÖR. Vi bryr oss inte om ifall hunden är arg, rädd, envis, uppstudsig, etc. Vi tittar enbart på beteenden, och förändrar dem med hjälp av förstärkning / utsläckning.

En grundläggande regel är “hundar gör det som lönar sig”. Hunden gör alltså aldrig fel, utan den följer bara den väg som ger mest utdelning. Detta ställer högre krav på oss som hundtränare, vi kan inte längre skylla på “dåligt ledarskap” eller “rasen är sådan”. Du får det du tränar, medvetet eller omedvetet!


Källa: Klickerforum.se


En inlärning av Padda med klicker :)


Tips!

 CSiGORAS Hundbutik
Jättefina halsband och skålar! Även fina utställningskoppel!

Kika in vet jag! :)

Klicka HÄR för att komma direkt till webbutiken!Semester med hund, eller utan?

Eftersom det börjar närma sig vår och sommar så kommer jag att tänka på lite planer jag har för sommaren. En plan är att ta ryggsäck, tält och hundar ut i det svenska landskapet för att semestra lite och ha det lite mysigt. De som vill får fälja med! En vandring på några dagar i början av sommaren då det ännu inte blivit för varmt :)  Jag åker inte ofta utomlands på semester, då är det ju svårt att ta med sig hundarna. Om jag ska iväg längre tid är alltid mina föräldrar hundvakter. Då kan jag vara lugn. 

Brukar ni åka iväg på semester på sommaren, tar ni med hunden då?                                                 +


RSS 2.0