Hundfoder?

Foderfrågetecken!

Det här med foder är ett hett ämne och det finns massa olika svar och riktmärken. Vi har ikväll suttit och kollat lite innehåll i olika foder. Det är inte jättestor skillnad på vissa. Vad ska man egentligen kolla efter? Vad är bra/dåligt? Tillsatser, proteinhalt, fosfor? Djungel!

Någon som är lite kunnig?

Lika bra att börja snusa istället!


Bild: http://stronglove.blogg.se

Kommentarer
Postat av: linaa vikken pina

oooh så sööööt!

2010-12-27 @ 23:30:22
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Jag föredrar ju helt klart snus framför hundmat, men för vovvarnas del är det royal canins schäferfoder som gäller! Det funkar för mina.Läser man på om foder så blir man nästan förvirrad efter som alla foder dissas i någon bemärkelse (även om vissa helt klart är olämpliga),så i slutändan får man testa sig fram själv och se vad som funkar :)Sv: Lite solsken på snön är underbart att se :)

2010-12-28 @ 04:39:23
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Kicki

ja du Sara de finns en hel uppsjö med foder...har nyligen bytt från Royals foder till Eukanubas...spannmål e de många som fyller ut fodret med men de ska stå ganska långt ner på "listan" av innehåll om jag förstått de mest...finns ett foder med hög köttmängd som heter Orient som ska vara väldigt bra...så kolla upp de om du vill

2010-12-28 @ 08:04:45
URL: http://gammtackan.blogg.se/
Postat av: Veronika

Jag vet att Fredrik Steen tycker att man ska köpa ett foder i fackhandel och han verkar ju vettig. Men en Malle på klubben fick silver i Rapport bla på Nordiska mästerskapen och han lever på Doggy. Min Viktors uppfödare har Robur, sponsrad och hon har jättefina hundar.

Jag tror att Eukanuba har mer animaliska vitaminer & Royal Canin har mer vegetabiliska vitaminer. För hundar har jag läst att animaliska ska vara lättare för hunden att bryta ner & då få i sig mer av innan det lämnar kroppen.

Jag tror att jag provade alla foder från fackhandel på min förra terv som blev 12 år och han var nästan aldrig sjuk. Men det enda fodret han åt i mer än ett par dagar bara, var Doggy.

Nu har jag hittat ett bra foder tror jag. Med 50% kött och så lite tillsatser som möjligt. Det heter Standardt. Jag ska gå över till det och prova.

http://standardprodukter.se/

Fast jag är inte så bra på foder=) Men när man växer eller är vväldigt aktiv så behöver man fler byggstenar för att må bra tror jag. Är hunden väldigt aktiv när den växt färdigt så tror jag även att det är bra med glokusamin för leder etc.

Ha det bra!

2010-12-28 @ 17:26:14
URL: http://veronikastjejsnack.blogg.se/
Postat av: Carina

Ja Det är inte kul för hundarna nu, för nu har det börja smälla, suck. De lugnar efter en stund inne, men på nyårsafton är de ju inte ens lugna inne. Jag hoppas verkligen halsbanden hjälper!

Jag kan inget om foder, men vi kör med Eukanuba och är nöjd med det, tjejerna tycker om det!

Hoppas ni får det bra på nyår!

2010-12-28 @ 19:16:51
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/
Postat av: Carina

Ja Det är inte kul för hundarna nu, för nu har det börja smälla, suck. De lugnar efter en stund inne, men på nyårsafton är de ju inte ens lugna inne. Jag hoppas verkligen halsbanden hjälper!

Jag kan inget om foder, men vi kör med Eukanuba och är nöjd med det, tjejerna tycker om det!

Hoppas ni får det bra på nyår!

2010-12-28 @ 19:17:17
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/
Postat av: Veronika

Hej!

Till valp ska man ju köpa aktiv, för där är högre protein & fett + högre av de flesta vitaminer. Det står ju som råd oxå på deras hemsida. Tror att den kostar 545 kr för 15 kg. Om man jämför då med Royal & Eukanuba som är ett jämförbart foder, så är de ca 200 kr dyrare. Det är för deras reklam, finare påsar etc. Så Standardt ligger ju bra i pris=)

Orginal Standard kostar nog ca 445 kr för 15 kg. Vill man ha glukosaminen så finns den i det aktiva tillskottet. Fast det vet jag inte vad det kostar. Jag såg att de hade andra som päls etc hemma & det kostade ca 50 kr, men det varar ju ett tag beroende på hur man tillför. Men det behövs ju inte om man inte verkligen utsätter hundarna för press/hård träning. Så har jag förstått det iallafall.

Man behöver ju inte köpa stor säck från början. Det finns små plast lådor, kanske 2 kilo. Har inte kollat priset. De andra prislapparna gick jag bara förbi, men jag tror att det ska stämma någorlunda=)

Jag tyckte om det för det beskrevs som med mindre tillsatser och mer kött. Människor ska ju inte heller äta så mycket tillsatser för allergier etc.

Kul att du kanske oxå ska prova=) Det är poppis här i Hässleholm.

Du funderade ju på Mops tidigare. Min lille terv fick hälsa på en jättesöt liten Mops idag, hihi. Sååå liten=)

2010-12-28 @ 22:58:56
URL: http://veronikastjejsnack.blogg.se/
Postat av: Veronika

Hej!

Jag hade ju inte kollat så noga, så jag måste korrigera priserna, ups=)Standardt orginal 15kg 449kr

Standardt extra (aktiv, valp) 15kg 459kr.

Standardt Hjort 12kg 545kr.De små plastburkarna med foder kostade 129 kr. Nu glömde jag kolla hur många kilo, men 3kg kanske. Hahaha, jag är hopplös=)Var idag igen & köpte godis till imorgon=)

Ha det bra!

Kram

2010-12-30 @ 14:07:01
URL: http://veronikastjejsnack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0