Mörkrädda hundar?

Att människor är mörkrädda vet vi. Jag tycker allt är lite otäckare om natten när det är mörkt. Det kommer fram skummisar lite här och var, man tror att någon smyger omkring där ute... eller något!

Hur är det med hundarna? Jag har hört många säga att deras hundar är mörkrädda. Hur är deras syn om natten? Är de verkligen rädda för mörkret? Kan de vara så att de blir rädda för att matte/husse känner sig osäker i mörkret?

känner dom skillnad vid ljus och mörker?


Kommentarer
Postat av: Veronika

Haha, det har jag oxå tänkt på=) Men hundar med friska ögon ska se 6 gånger bättre än människan i mörker. Men det tar längre tid att ställa om för dem än oss. Jag har läst att det kan ta upp till mellan 15min-45min innan de ställt om helt. Fast jag har bara märkt det på en hund på alla år=) Känns som om han tittar mer=) fast att jag känner mig trygg. Annars tror jag oxå att de är på verkade av oss=)

Hoppas att ni får en bra dag!

2010-12-21 @ 08:37:45
URL: http://veronikastjejsnack.blogg.se/
Postat av: Carina

Mina tjejer blir mer skälliga på allt och ingenting när det är mörkt ute och jag är inte mörkrädd. Så jag får för mig att det är lite mörkrädda eller i alla fall osäkrare när det är mörkt ute.

Ha det bra

2010-12-21 @ 09:12:36
URL: http://carinaduvefjord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0