Hundpromenader!

Hur ofta och hur länge brukar du vara ute och motionera din hund?

Hemma hos oss ser det ut som så att direkt på morgonen blir det en kort kissrunda på ca 15 minuter då lilla valpen är med. Sedan blir det in och få mat. Någongång under dagen blir det den ordentliga promenaden på mellan 1 timme och 4. Beror på om jag har min hundfrände med mig eller inte, då kan vi vara ute i skogen flera timmar, alltid med termosen kaffe och lite annat gottigt. Dessa dagar uppskattas av hundar och människor. Men totalt rastas vovvarna ca var 4e timme i olika längd på promenad, men minst en promenad på minst en timme ska det vara för att jag inte ska ha dåligt samvete! ValpPolly får gå ut mycket oftare och göra sina behov såklart!Kommentarer
Postat av: linaa vikken pina

Kan bara kopiera de du skrivit stämmer hemma hos oss med.

2011-01-21 @ 05:58:05
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Själv brukar min morgon börja med långpromenaden eftersom jag sen är på jobbet hela dagen - men det är så härligt att börja dagen med en promenad - kort eller lång!Man kommer igång på ett helt annat sätt! :)Ha en fin dag!

2011-01-21 @ 12:09:09
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Christina

Intressant blogg med många relevanta funderingar och frågeställningar. Att träna hund är inte alltid så lätt...

2011-01-21 @ 14:16:47
URL: http://socialahundar.blogspot.com
Postat av: Johanna

Sara: Jag bor i Eriksberg, på Blodstensvägen, så hyfsat nära Gottsunda kan man väl säga. Men det är ju lite åt fel håll, institutionen o stan o allt ligger ju åt motsatta hållet.Mina vovvar får fyra promenader om dagen, o den långa ligger på seneftermiddagen eller på lunchen beroende på om jag har föreläsningar eller inte. :)

2011-01-21 @ 15:18:50
URL: http://johannajinx.blogg.se/
Postat av: VERONIKASTJEJSNACK

Hej!

Vad mysigt ni verkar ha det på era långa promenader=)

Nu när Viktor är lite större så kör jag som vanligt igen, förrutom nu i några dagar när jag gått på pencillin.

Långa rundor morgon & eftermiddag + toa på 1km några gånger om dagen.

Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll!

Kram

2011-01-21 @ 17:46:09
URL: http://veronikastjejsnack.blogg.se/
Postat av: miriam

3-4 ggr under vaken tid. Ca var 5 timme. Jag vill ta minst en tim sammanhängade prom på nån av dessa promenader men ibland lyckas man inte, tur att jag skaffade Tibetansk spaniel och inte border collie =)

2011-01-21 @ 22:22:16
URL: http://thenorwayoflife.blogg.se/
Postat av: Emma

Förhoppningen är att tävla i sommar men det beror lite på hur hoppet och linförigheten går. Klickningen går rätt bra, känns som att han börjar fatta nad det handlar om nu!Jag bor ju i hus så jag öppnar bara dörren och släpper ut Nero, när han säger till eller jag tycker det är länge sen han var ut, så får han göra sina behov och leka och busa. I bland kan han ligga ute i flera timmar och filosofera, gå och kolla lagårn och garaget och kolla så ingen inkräktare kommit in på gården. Han har alltså hela gården att röra sig på när han är ute, vill han kan han gå ut i skogen också men det är mest på sommaren han gör det. Promenerar gör vi 1 gång/dag i ca 1½-2 timmar. Utöver det blir det dessutom skidturer ca 2 gånger i veckan på 1 mil/tur med min kompis.Trevlig helg!

2011-01-21 @ 22:30:44
URL: http://nero.doggyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0