Pluto

En hund som vi många växt upp med är Pluto.

Vet du vilken ras Pluto är?Plutos födelsedag är officiellt den 5 september 1930 då filmen ”The Chain Gang” hade premiär. Pluto var en namnlös hund som jagade Musse Pigg.

Pluto verkar oftast vara Musse piggs hund men ibland är han även med Kalle anka, Mimmi pigg eller Långben som också är en hund. Pluto är gul-orange till färgen med svart nos och svans och bär ett rött eller ett grönt halsband. Han har oftast problem och ofta en kort stubin. Han har en fiende som är en katt som heter Figaro.

Från början var Pluto Mimmis hund och då hette han faktiskt Rover. I sina första filmer sa han bara ett par ord. Har har till i dag varit med i 105 filmer. Pluto har varit patient på sjukhus och hos tandläkaren. På en hundutställning i Ankeborg 1957 vann Pluto titeln ”Världens roligaste hund”. I KA 25/64 får vi reda på att planeten Pluto finns det intelligent liv. Alla liknar naturligtvis Pluto .

Första framträdandet i Kalle Anka & C:o: September 1948

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Sofia & Flickorna

Då Lycka har haft ont i sin armbåge så har det legat lite på is. Nu är hon dock bättre så tanken är att köra igång igen snart! Jag hör av mig så fort jag vet mer :)

Tack för rara ord i bloggen förresten :)

Kram!

2011-01-29 @ 12:00:27
URL: http://www.sofiashundar.se
Postat av: ansepanse

Pluto är en härlig vovve i vilket fall :)

2011-01-29 @ 17:27:22
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: VERONIKASTJEJSNACK

Oh, söta Pluto=)!

Hoppas att ni har haft en skön helg!

Kramkram söta du=)!

2011-01-30 @ 22:02:03
URL: http://veronikastjejsnack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0